Hooggevoeligheid, klacht of kracht!?

Heb je het gevoel dat je meer voelt en ervaart dan anderen? Heb je direct door hoe het echt met iemand gaat ondanks een vrolijk gezicht? Hoe ga je ermee om? Kan je onderscheid maken tussen je eigen stemmingen en die van anderen? Herken je ook dat je vrolijk en onbekommerd gaat winkelen en na een paar drukke winkelstraten en warenhuizen leeg en met een doffe hoofdpijn weer naar huis vertrekt?
Ik help je graag er makkelijker mee om te gaan!
Zie je wel eens “verschijningen” of ervaar je op sommige plaatsen nare energie waar je bang van wordt? Dit kunnen allemaal kenmerken zijn van hooggevoeligheid. Sommige mensen hebben er “last” van, voor anderen is het iets dat bij het leven hoort, ze ervaren het niet als probleem. Het kan zich voordoen als je extra vermoeid bent of na een periode van grote stress.
Als je het als vervelend ervaart en mogelijk het idee hebt dat je er geen controle over hebt kan het goed zijn je hierbij te laten begeleiden.

Kinderen en pubers

Kinderen en pubers zijn vaak nog gevoeliger en meer open dan volwassenen, het kan belangrijk zijn om begeleiding te krijgen bij het leren omgaan hiermee.
Er zijn ook manieren om je (meer) af te sluiten. Belangrijker nog is om te leren hoe je met je gevoeligheid om gaat: hoe je energie van anderen buiten je kan houden en hoe je je aandacht anders kan richten.